Host - Julie Chen
Big Brother 8 - Amber
Amber Siyavus
Big Brother 8 - Carol
Carol Journey
Big Brother 8 - Daniele Donato
Daniele Donato
Big Brother 8 - Dick Donato
Dick Donato
Big Brother 8 - Dustin
Dustin Erikstrup
Big Brother 8 - Eric Stein
Eric Stein
Big Brother 8 - Jameka
Jameka Cameron
Big Brother 8 - Jen Johnson
Jen Johnson
Big Brother 8 - Jessica Hughbanks
Jessica Hughbanks
Big Brother 8 - Joe Barber
Joe Barber
Big Brother 8 - Kail
Kail Harbick
Big Brother 8 - Mike
Mike Dutz
Big Brother 8 - Nick
Nick Starcevic
Big Brother 8 - Zach
Zach Swerdzewski

 

Big Brother 8

Move In Day

Group 1: Joe, Amber, Carol and Mike.
Group 2: Jameka, Daniele and Nick.
Group 3: Jen, Zach, Kail and Eric.

Big Brother 8 CastBig Brother 8 Cast

There were also three other houseguests moved in upstairs in the HoH room. Those three houseguests were Dick (Daniele’s father), Dustin (Joe’s ex-boyfriend) and Jessica (Carol’s high school rival).

Big Brother 8 - Dick DonatoBig Brother 8 - DustinBig Brother 8 - Jessica Hughbanks

HoH Competition - “Mushroom Madness”

Only the 11 houseguests that entered together will compete in the first HoH competition. When Julie gives them the go ahead, they have 30 seconds to choose a partner in front of one of the mushrooms. The person who cannot find a partner will not compete.

Pairs: Amber and Carol, Daniele and Mike, Jen and Zach, Jameka and Joe, Kail and Eric.

Nick did not have a partner and thus did not compete.

Big Brother 8 - HoH Competition - Mushroom MadnessBig Brother 8 - HoH Competition - Mushroom MadnessBig Brother 8 - HoH Competition - Mushroom Madness

One partner will sit on the stump and answer a series of true or false questions about the houseguests. The other will sit on the mushroom. Each incorrect answer will cause the mushroom to spin faster and faster. The team who stays on the mushroom longest wins the competition and one of them will become the first HoH.

Question 1: True or false, at least five of you have admitted to having cosmetic surgery?
Answer: False. Amber answered incorrectly.

Question 2: True or false, more than half of you said you would give up your best friendship for $500,000?
Answer: False. Amber and Jameka answered incorrectly.

Question 3: True or false, more than two of you said you would not give up your seat to a pregnant lady on the bus?
Answer: False. Jen answered incorrectly.

Question 4: True or false, more than three of you have admitted that you are members of the mile high club?
Answer: False. Jameka answered incorrectly.

Question 5: True or false, more than half of you said they would have no problem starting a malicious rumour about someone?
Answer: True. Amber, Eric and Jen answered incorrectly.

After 5 questions, Julie announced that there are no more questions and that it will now become a battle of endurance.

Order to drop out of the competition: Carol and Amber, Jen and Zach, Daniele and Mike, Jameka and Joe.

Eric and Kail were the last team standing. Julie announced that the other group of houseguests that is hidden away cannot be nominated for eviction this week and will be the ones to determine who gets HoH. Dick, Dustin and Jessica decided to give HoH to Kail.

Kail won HoH.

Big Brother 8 - HoH Competition - Mushroom MadnessBig Brother 8 - HoH Competition - Mushroom MadnessBig Brother 8 - HoH Competition - Mushroom Madness

Following the HoH competition, the three houseguests from upstairs joined their fellow houseguests.

America’s Player

It was announced that Eric will be America’s Player. Eric explained that the viewers will be in control of his game, telling him who to vote for, who to target for nomination and so on.

Julie then explained that the viewers will give directions to Eric every episode Julie revealed that Eric will earn $10,000 for every five tasks that he successfully completes. Eric ultimately earned $40,000.

Big Brother 8 - America's PlayerBig Brother 8 - America's Player - Eric Stein

Nomination Ceremony

Kail nominated Amber and Carol for eviction.

Big Brother 8 - AmberBig Brother 8 - KailBig Brother 8 - Carol

Veto Competition - “Hide and Seek Veto"

Veto Players: Kail, Amber, Carol, Daniele, Jameka and Nick.
Host: Jessica.

Each competitor will be given a veto box and be put into an isolation booth so that they cannot communicate with each other. One at a time they will enter the house and find a place to hide it.

Big Brother 8 - Veto Competition - Hide and SeekBig Brother 8 - Veto Competition - Hide and SeekBig Brother 8 - Veto Competition - Hide and Seek

Daniele hid her veto in the bucket of slop.
Carol hid her veto in between the mattresses of Dick’s bed.
Amber hid her veto inside of a pillow case.
Nick hid his veto underneath a mattress.
Kail hid her veto in a box of tea bags.
Jameka hid her veto in her hair bag.

Big Brother 8 - Veto Competition - Hide and SeekBig Brother 8 - Veto Competition - Hide and SeekBig Brother 8 - Veto Competition - Hide and Seek

Big Brother 8 - Veto Competition - Hide and SeekBig Brother 8 - Veto Competition - Hide and SeekBig Brother 8 - Veto Competition - Hide and Seek

After everyone had hidden theirs, the competitors got to enter the house one at a time for a specified time period to search for everyone else’s.

Order that the veto boxes were found:

Carol found Amber’s veto in Amber’s pillow case.
Kail found Nick’s veto underneath a mattress.
Jameka found Carol’s veto in between Dick’s mattresses.
Nick found Jameka’s veto in her hair bag.
Daniele found Kail’s veto in the box of tea bags.

Daniele won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Veto Competition - Hide and SeekBig Brother 8 - Veto Competition - Hide and SeekBig Brother 8 - Daniele won the Power of Veto

Veto Ceremony

Daniele decided not to use the Power of Veto.

Big Brother 8 - CarolBig Brother 8 - DanieleBig Brother 8 - Amber

Eviction

Carol was evicted by a vote of 10-1.

Votes to evict Carol (10): Dick, Daniele, Zach, Jameka, Eric, Jessica, Dustin, Nick, Mike and Joe.
Votes to evict Amber (1): Jen.

Big Brother 8 - Amber and CarolBig Brother 8 - Carol evictedBig Brother 8 - Carol and Julie Chen

HoH Competition - “Majority Rules”

Julie will ask a series of questions about the houseguests. When answering, the houseguests should answer how they think that the majority of the group will respond. Those that are in the majority will stay in the game. The last person standing will become the new HoH.

Big Brother 8 HoH Competition - Majority RulesBig Brother 8 HoH Competition - Majority RulesBig Brother 8 HoH Competition - Majority Rules

Question 1: In the “Butter Me Up” food competition, who does the majority say they would rather rub the butter off of, Daniele or Jen?
Answer: Daniele. Zach was eliminated from the competition.

Question 2: Who does the majority of the house say they would not let their little sister go out on a date with, Nick or Mike?
Answer: Nick. Dick, Daniele and Nick were eliminated from the competition.

Question 3: Who does the majority of the house say would cheat on a significant other, Joe or Dustin?
Answer: Joe. Nobody was eliminated from the competition.

Question 4: Who does the majority of the house say would hold a grudge the longest, Dick or Daniele?
Answer: Daniele. Jameka was eliminated from the competition.

Question 5: Who does the majority of the house say would be the best person to cheer them up if they were depressed, Eric or Jessica?
Answer: Eric. Amber was eliminated from the competition.

Question 6: Who does the majority of the house say is most likely to turn $500,000 in to $5,000,000, Kail or Zach?
Answer: Zach. Jessica and Mike were eliminated from the competition.

Question 7: Who does the majority of the house say would help an old lady cross the street, Jameka or Amber?
Answer: Tie. Nobody was eliminated from the competition.

Tiebreaker Question: How many gallons of water does the spinning tea cup in the backyard hold?
Answers: Jen 41, Joe 136, Dustin 200, Eric 220.
The correct answer was 9.

Jen won HoH.

Big Brother 8 HoH Competition - Majority RulesBig Brother 8 HoH Competition - Majority RulesBig Brother 8 HoH Competition - Majority Rules

Nomination Ceremony

Jen nominated Daniele and Dick for eviction.

Big Brother 8 - Daniele Donato Big Brother 8 - Jen JohnsonBig Brother 8 - Dick Donato

Veto Competition - “Cutthroat Christmas"

Veto Players: Jen, Daniele, Dick, Amber, Joe and Mike.
Host: Dustin.

Santa left six gifts for the houseguests, one of which is the Power of Veto. One at a time, the houseguests will glide the curling stone down the ice. The closer to the red line you slide, the better your chance to win. If you are the furthest, you are out of the game and will select a gift from under the tree. As the subsequent houseguests are eliminated, they will decide if they want to steal your present or unwrap their own. The best curler of the day will choose from all of the gifts, including the Power of Veto.

Round 1: Mike 1, Dick 2, Daniele 4, Amber 7, Jen 12, Joe 13.
Joe was eliminated from the competition.
Joe’s gift was a slop pass.

Round 2: Daniele 1, Amber 5, Mike 5, Dick 17, Jen 20.
Jen was eliminated from the competition.
Jen’s gift was a unitard that she must wear for the rest of the week.

Round 3: Dick 0, Daniele 4, Amber 6, Mike 10.
Mike was eliminated from the competition.
Mike’s gift was a “Big Brother date”. He could wine and dine a houseguest of his choice. The two of them will be treated to a romantic gourmet dinner.

Big Brother 8 - Veto Competition - Cutthroat ChristmasBig Brother 8 - Veto Competition - Cutthroat ChristmasBig Brother 8 - Veto Competition - Cutthroat Christmas

Round 4: Daniele 0, Amber 6, Dick 12.
Dick was eliminated from the competition.
Dick’s gift was a plasma TV.

Round 5: Daniele 5, Amber 33.
Amber was eliminated from the competition.
Amber’s gift was to be handcuffed to a houseguest for 24 hours. Amber chose Kail.

Daniele’s gift was the Power of Veto.

Daniele won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Veto Competition - Cutthroat Christmas - Daniele Donato winsBig Brother 8 - Veto Competition - Cutthroat ChristmasBig Brother 8 - Veto Competition - Cutthroat Christmas - Dani Donato wins

Veto Ceremony

Daniele used the Power of Veto on herself. Jen nominated Joe as the replacement nominee.

Big Brother 8 - Dani DonatoBig Brother 8 - Jen JohnsonBig Brother 8 - Joe Barber

Eviction

Joe was evicted by a vote of 9-1.

Votes to evict Joe (9): Dustin, Daniele, Eric, Amber, Jameka, Mike, Nick, Jessica and Zach.
Votes to evict Dick (1): Kail.

Big Brother 8 - Joe is evictedBig Brother 8 - Joe is evictedBig Brother 8 - Joe and Julie Chen

HoH Competition - “Getting Schooled”

Julie will ask a series of true or false questions, covering classroom subjects such as geography, history and math as they pertain to the time in the Big Brother house. Houseguest must answer correctly to stay in the game. The last houseguest standing will become the new HoH.

Question 1: True or false, after finding out that she was evicted from the Big Brother house, one of the first things that Carol said was “fabulous”?
Answer: True. Dustin answered incorrectly and was eliminated from the competition.

Question 2: True or false, in the “Butter Me Up” competition, when you add up all of the butter collected by the red and blue teams the total amount was 117 pounds?
Answer: False. Jameka, Eric, Zach and Jessica answered incorrectly and were eliminated from the competition.

Question 3: True or false, the animal topiaries found in the backyard are based on the famous Garden of Eden sculptures by Michelangelo?
Answer: False. Kail answered incorrectly and was eliminated from the competition.

Question 4: True or false, when Jen won the second HoH competition she said “Please don’t steal this from me. I really would be sad”?
Answer: False. Amber and Nick answered incorrectly and were eliminated from the competition.

Big Brother 8 - Dick Donato wins HoH

Question 5: True or false, when you add up all of the bites of pie taken in the “Name That Pie” competition, there were more than 45 bites?
Answer: True. Everyone answered incorrectly.

Question 6: True or false, when Jen won the red unitard in the “ Cutthroat Christmas” competition, she jumped up and down and exclaimed “Thank you, Santa!”?
Answer: False. Everyone answered correctly.

Tiebreaker Question: From the moment she opened her present in the “Cutthroat Christmas” competition, how long has Jen had her unitard? Round up to the nearest hour.
Answers: Mike 108, Dick 120, Daniele 145.
The correct answer was 125.

Dick won HoH.

Big Brother 8 - Dick Donato wins HoHBig Brother 8 - Dick Donato wins HoH

Nomination Ceremony

Dick nominated Jen and Kail for eviction.

Big Brother 8 - Jen Johnson NominatedBig Brother 8 - Dick DonatoBig Brother 8 - Kail is nominated

Veto Competition - “The Mad Hatter”

Veto Players: Dick, Jen, Kail, Jessica, Nick and Zach.
Host: Eric.

Big Brother 8 Veto Competition - Eric SteinBig Brother 8 Veto CompetitionBig Brother 8 Veto Competition

Each competitor will stand on top of a pedestal while balancing a glass on top of their hat. If your glass tips over or if you step off of the pedestal, you are out of the game. The non-competing houseguest were given costumes and props to try to distract the veto players with.

Big Brother 8 Veto Competition - Dani DonatoBig Brother 8 Veto CompetitionBig Brother 8 Veto Competition - Mike

Order to drop out of the competition: Kail, Jessica, Nick, Zach and Dick.

Jen won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Jen Johnson Power of VetoBig Brother 8 Veto CompetitionBig Brother 8 Veto Competition

Veto Ceremony

Jen used the Power of Veto on herself. Dick nominated Mike as the replacement nominee.

Big Brother 8 - Jen Johnson Power of VetoBig Brother 8 - Dick Donato HoHBig Brother 8 - Mike

Eviction

Mike was evicted by a vote of 7-2.

Votes to evict Mike (7): Jameka, Jen, Dustin, Amber, Nick, Daniele and Jessica.
Votes to evict Kail (2): Zach and Eric.

Big Brother 8 - Mike evictedBig Brother 8 - Mike evictedBig Brother 8 - Mike evicted

HoH Competition - “Eliminator”

Julie will ask a series of questions about the houseguests that have been evicted. The answer will be either Carol, Joe, Mike or none of the above. The first person to buzz in and answer correctly will get to eliminate someone from the competition. If you buzz in and answer incorrectly, you will be eliminated. The last person standing will become the new HoH.

Question 1: At the eviction ceremony, which ex-houseguest said during their plea “the time is now…”.
Answer: Joe. Eric buzzed in and answered correctly. Eric eliminated Jen from the competition.

Question 2: Which ex-houseguest was the only one to play in the competition known as “Hide And Seek Veto”?
Answer: Carol. Dustin buzzed in and answered correctly. Dustin eliminated Zach from the competition.

Question 3: When sprayed with sludge in the “Mushroom Madness” HoH competition, which ex-houseguest said “tastes like chicken”?
Answer: None. Nick buzzed in and answered correctly. Nick eliminated Kail from the competition.

Question 4: Which ex-houseguest acted like a big baby…
Answer: Mike. Jameka buzzed in and answered correctly. Jameka eliminated Nick from the competition.

Question 5: Which ex-houseguest did not compete in the food competition known as “Butter Me Up”?
Answer: None. Dustin buzzed in and answered correctly. Dustin eliminated Jessica from the competition.

Big Brother 8 - Dustin wins HoH

Question 6: If all of the ex-houseguests were standing up, whose nose would be closest to the stratosphere?
Answer: Joe. Eric buzzed in and answered correctly. Eric eliminated Amber from the competition.

Question 7: When I revealed the enemy twist to all of you in the living room, which ex-houseguest said “if my enemy is who I think it is…”
Answer: None. Eric buzzed in and answered correctly. Eric eliminated Daniele from the competition.

Question 8: Which ex-houseguest made it to...
Answer: Mike. Eric buzzed in and answered incorrectly. Eric was eliminated from the competition.

Question 9: Which of the ex-houseguests spun the longest in the “Mushroom Madness”…
Answer: Joe. Dustin buzzed in and answered correctly. Dustin eliminated Jameka from the competition.

Dustin won HoH.

Nomination Ceremony

Dustin nominated Jen and Kail for eviction.

Big Brother 8 - Jen Johnson nominatedBig Brother 8 - Dustin HoH Big Brother 8 - Kail nominated

Veto Competition - “Vincent Van Veto”

Veto Players: Dustin, Jen, Kail, Daniele, Jameka and Jessica.
Host: Eric.

The living room was transformed into an art gallery. A series of pictures that represent Big Brother phrases will be shown. The houseguests earn “Big Brother Bucks” for each one that they correctly interpreted. Each competitor starts with 1000 Big Brother Bucks. If you misinterpret an art piece you will be eliminated from the competition. There are nine pieces of art and the houseguest with the most Big Brother Bucks at the end of the competition will win the Power of Veto.

Big Brother 8 - Vincent Van VetoBig Brother 8 - Vincent Van VetoBig Brother 8 - Vincent Van Veto

Puzzle 1 is worth 500 Big Brother Bucks. Daniele correctly interpreted “Head of Household”.

Puzzle 2 is worth 500 Big Brother Bucks. Daniele correctly interpreted “Memory Wall”.

Puzzle 3 is worth 750 Big Brother Bucks. Kail correctly interpreted “Diary Room”.

Puzzle 4 is worth 750 Big Brother Bucks. Daniele incorrectly interpreted “Power of Veto”, answering with “Veto”. Daniele was eliminated from the competition.

Big Brother 8 - Dani DonatoBig Brother 8 - Vincent Van VetoBig Brother 8 - Vincent Van Veto

Big Brother offered a trip for two to Barbados for 750 Big Brother Bucks. Dustin buzzed in first to claim the trip.

Puzzle 5 is worth 1000 Big Brother Bucks. Kail incorrectly interpreted “Nominee”, answering “Need to know basis”. Kail was eliminated from the competition.

Puzzle 6 is worth 1000 Big Brother Bucks. Jameka correctly interpreted “Alliance”.

Big Brother 8 - Vincent Van VetoBig Brother 8 - Vincent Van VetoBig Brother 8 - Vincent Van Veto

Puzzle 7 is worth 1000 Big Brother Bucks. Dustin correctly interpreted “Julie Chen”.

Puzzle 8 is worth 1500 Big Brother Bucks. Dustin correctly interpreted “Chopping Block”.

Big Brother offered $5000 for 1500 Big Brother Bucks. Dustin buzzed in first to claim the $5000.

Puzzle 9 is worth 2000 Big Brother Bucks. Jen incorrectly interpreted “The Power is Up for Grabs”, answering “Safety”. Jen was eliminated from the competition.

Results: Jameka 2000, Dustin 1250, Jessica 1000.

Jameka won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Vincent Van VetoBig Brother 8 - Vincent Van VetoBig Brother 8 - Vincent Van Veto - Jameka wins the Power of Veto

Veto Ceremony

Jameka used the Power of Veto on Jen. Dustin nominated Nick as the replacement nominee.

Big Brother 8 - Jameka veto ceremonyBig Brother 8 - DustinBig Brother 8 - Nick is nominated for eviction

Eviction

Nick was evicted by a vote of 6-2.

Votes to evict Nick (6): Jen, Jameka, Jessica, Amber, Dick and Daniele.
Votes to evict Kail (2): Zach and Eric.

Big Brother 8 - Nick evictedBig Brother 8 - Nick evictedBig Brother 8 - Nick evicted

HoH Competition - “Time’s Up”

Julie instructed the houseguest to climb on to a pendulum and sit there. She explained that if at any point you fall off you will be eliminated. The pendulums moved back and forth. The last person hanging on will become the new HoH. Minutes after the competition began, Julie announced that the houseguest will need to hang like a bat, upside down, from the pendulums.

Big Brother 8 - HoH Competiton - Time's UpBig Brother 8 - HoH Competiton - Time's UpBig Brother 8 - HoH Competiton - Time's Up

Big Brother 8 - HoH Competiton - Time's UpBig Brother 8 - HoH Competiton - Time's UpBig Brother 8 - HoH Competiton - Time's Up

Order to drop out of the competition: Amber (6 minutes), Eric (9 minutes), Jameka (10 minutes), Zach (32 minutes), Dick (44 minutes), Jessica (59 minutes), Jen (1 hour 31 minutes), Kail (1 hour 36 minutes).

Daniele won HoH.

Big Brother 8 - HoH Competiton - Time's UpBig Brother 8 - HoH Competiton - Time's UpBig Brother 8 - HoH Competiton - Time's Up

Nomination Ceremony

Daniele nominated Jen and Kail for eviction.

Big Brother 8 - Jen nominatedBig Brother 8 - Dani DonatoBig Brother 8 - Kail nominated

Veto Competition - “The Numbers Don’t Lie”

Veto Players: Daniele, Jen, Kail, Dustin, Jameka and Zach
Host: Amber.

The competitors will be faced with a number of sticky situations. The person that bids the highest number will be required to complete the task. The person who bids the lowest number is eliminated from the competition. The last houseguest standing will win the Power of Veto.

Big Brother 8 - Jen wins the Power of Veto - Numbers Don't LieBig Brother 8 - Jen wins the Power of Veto - Numbers Don't LieBig Brother 8 - Jen wins the Power of Veto - Numbers Don't Lie

Item 1 - “Show Me The Bunny” - Over the next 5 days, how many hours are you willing to wear a bunny suit to stay in the competition? Write down an answer between 0 and 120.

Bids: Dustin 100, Jameka 110, Daniele 120, Jen 120, Kail 120, Zach 120.
Dustin was eliminated from the competition.
Daniele, Jen, Kail and Zach will wear the bunny suit for the next 5 days.

Item 2 - “Dump The Funk” - Over the next 24 hours, how many times are you willing to have this funky mixture dumped over your head? Write down an answer between 0 and 24.

Bids: Daniele 24, Jameka 24, Jen 24, Kail 24 and Zach 24.
Nobody was eliminated from the competition.

Item 3 - “$10,000 Cash” - The person who writes down the highest number from 0 to 10,000 wins the amount of money they wrote down. However, he or she will be eliminated from the competition.

Bids: Daniele 0, Jameka 0, Jen 0, Kail 0 and Zach 0.
Nobody was eliminated from the competition.

Big Brother 8 - Jen wins the Power of Veto - Numbers Don't Lie

Item 4 - “Sloppy Summer” - Over the next 30 days, how many hours are you willing to eat nothing but slop? Write down an answer between 0 and 720.

Bids: Zach 250, Jameka 480, Daniele 710, Jen 720, Kail 720,
Zach was eliminated from the competition.
Jen and Kail will be on slop for the next 720 hours.

Item 5 - “Power Shortage” - Out of the next 5 HoH competitions, how many are you willing to not participate in? Write down an answer between 0 and 5.

Bids: Daniele 3, Jen 4, Jameka 5, Kail 5.
Daniele was eliminated from the competition.
Jameka and Kail cannot compete in the next five HoH competitions.

Item 6 - “Money Walks” - The Big Brother grand prize is $500,000. How much of that prize money, up to $250,000, would you be willing to give up to win the Power of Veto? Write down an answer between $0 and $250,000.

Bids: Jameka $10,000, Kail $248,999, Jen $250,000.

Jen won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Jen wins the Power of VetoBig Brother 8 - Jen wins the Power of Veto

Veto Ceremony

Jen used the Power of Veto on herself. Daniele nominated Eric as the replacement nominee.

Big Brother 8 - Jen wins the Power of VetoBig Brother 8 - Daniele HoHBig Brother 8 - Eric Stein nominated

Eviction

Kail was evicted by a vote of 4-3.

Votes to evict Kail (4): Jessica, Jameka, Dustin and Amber.
Votes to evict Eric (3): Dick, Jen and Zach.

Big Brother 8 - Kail and EricBig Brother 8 - Kail evictedBig Brother 8 - Kail evicted

HoH Competition - “Let’s Make A Duel”

The houseguests will face off two at a time and answer questions about things that the evicted houseguests have said in the diary room. The person to buzz in first must answer the question. If they answer correctly they will stay in the game and will choose the next two houseguests to face off. If they answer incorrectly, they will be eliminated from the competition. The last person standing will become the new HoH.

Big Brother 8 - Jessica wins HoHBig Brother 8 - Jessica wins HoH

Daniele selected Dustin and Eric to face off first.

Question 1: Which evicted houseguest confessed "there was a situation that was brewing and I added some pepper and some salt…”?
Answer: Joe. Eric buzzed in and answered correctly. Dustin was eliminated from the competition.
Eric selected Dick and Zach to face off.

Question 2: Which evicted houseguest stated "I was hoping that the other houseguests would all see that I was going to be an honest player. Mission accomplished.”?
Answer: Mike. Zach buzzed in and incorrectly answered Carol. Zach was eliminated from the competition.
Dick selected Eric and Jessica to face off.

Question 3: Which evicted houseguest said “I did not want to tell them that I was a multi-business owner?
Answer: Kail, Jessica buzzed in and answered correctly. Eric was eliminated from the competition.
Jessica selected Dick and Jen to face off.

Big Brother 8 - Jessica wins HoHBig Brother 8 - Jessica wins HoH

Question 4: Which evicted houseguest admitted "the beds are about 5’5 and I was thinking it would hinder my chances if I was going to invite a girl back to my bed”?
Answer: Nick. Dick buzzed in and incorrectly answered Mike. Dick was eliminated from the competition.
Jen selected Amber and Jessica to face off.

Question 5: Which evicted houseguest stated “I’m not one of those weepy sad rain clouds that sits around and drags everyone down”?
Answer: Joe. Amber buzzed in and incorrectly answered Carol. Amber was eliminated from the competition.
Jen and Jessica were the final two left to face off.

Question 6: Which evicted houseguest said “I gave up way too much…”?
Answer: Carol. Jessica buzzed in and answered correctly. Jen was eliminated from the competition.

Jessica won HoH.

Big Brother 8 - Jessica wins HoHBig Brother 8 - Jessica wins HoH

Nomination Ceremony

Jessica nominated Daniele and Dick for eviction.

Big Brother 8 - Dani Donato is nominatedBig Brother 8 - Jessica is HoHBig Brother 8 - Dick Donato nominated

Veto Competition - “Shot For Shot”

Veto Players: Jessica, Daniele, Dick, Dustin, Jameka and Zach.
Host: Eric.

The houseguests were separated into different parts of the house. The houseguests made their way outside one at a time to compete. The game was croquet and there were different drink stations set up along the way. Each station that you complete will earn you one shot in the game.

Big Brother 8 - Shot for Shot veto competition - DustinBig Brother 8 - Shot for Shot veto competitionBig Brother 8 - Shot for Shot veto competition - Dani

The ten drink stations were 1) Water 2) Maple syrup 3) Big Brother blood 4) Pickle juice 5) Burger, fries and banana shake 6) Steak and broccoli with Worcestershire sauce 7) Pig ear, pig feet and ham 8) Iced tea (green tea, aloe vera and peach juice) 9) Bacon, egg and orange juice 10) Hot dog with relish and cola.

Big Brother 8 - Shot for Shot veto competition - DickBig Brother 8 - Shot for Shot veto competition - JessicaBig Brother 8 - Shot for Shot veto competition

After everyone finished the shots, they went outside to see how many shots everyone had earned in the croquet portion of the competition. Each shot can be worth up to five points, as one point will be earned for each wicket that the ball is hit through and a fifth point will be reward if you hit the stake. The person with the most points will win the Power of Veto.

The number of shots earned were as follows: Zach 3, Jameka 4, Jessica 5, Daniele 7, Dustin 10, Dick 10.

Zach’s shots: 1 + 2 + 3 = 6 points.
Jameka’s shots: 3 + 3 + 1 + 3 = 10 points.
Jessica’s shots: 5 + 3 + 3 + 1 + 5 = 17 points.
Daniele’s shots: 3 + 3 + 2 + 2 + 2 + 5 + 3 = 20 points.
Dustin’s shots: 2 + 4 + 3 + 3 + 3 + 3 + 5 + 4 + 3 + 2 = 32 points.
Dick’s shots: 3 + 3 + 3 + 4 + 3 + 3 + 4 + 2 + 3 + 5 = 33 points.

Dick won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Shot for Shot veto competitionBig Brother 8 - Dick wins the Power of VetoBig Brother 8 - Dick wins the Power of Veto

Veto Ceremony

Dick used the Power of Veto on Daniele. Jessica nominated Dustin as the replacement nominee.

Big Brother 8 - Dick uses the Power of Veto on DanieleBig Brother 8 - Jessica nominates DustinBig Brother 8 - Dustin is nominated

Eviction

Dustin was evicted by a vote of 4-2.

Votes to evict Dustin (4): Eric, Daniele, Zach and Jen.
Votes to evict Dick (2): Amber and Jameka.

Big Brother 8 - Dustin evictedBig Brother 8 - Dustin evictedBig Brother 8 - Dustin evicted

HoH Competition - “Strange Visitors”

Yesterday, the houseguests had visitors in the Big Brother house. The questions for the HoH competition will be based on the visitors. Julie will ask a series of true or false questions about the visitors. If you answer correctly, you will stay in the game. If you answer incorrectly, you will be eliminated. The last person standing will become the new HoH.

Question 1: True or false, the pirate on stilts said “always drink downstream of the heard?”.
Answer: False. Jen answered incorrectly and was eliminated from the competition.

Question 2: True or false, only two members of the barbershop quartet had red bands on their hats?
Answer: True. Dick and Zach answered incorrectly and were eliminated from the competition.

Question 3: True or false, the cards around the bunny’s necks were the ace of hearts, nine of clubs and the five of diamonds?
Answer: True. Eric answered incorrectly and was eliminated from the competition.

Question 4: True or false, the mini mad hatter ran around the house with seven cards on his hat?
Answer: False. Amber answered incorrectly and was eliminated from the competition.

Daniele won HoH.

Nomination Ceremony

Daniele nominated Amber and Jameka for eviction.

Veto Competition - “Big Brother Speedway”

Veto Players: Daniele, Amber, Jameka, Dick, Jessica and Zach.
Host: Eric.

Big Brother 8 - Big Brother Speedway Veto CompetitionBig Brother 8 - Big Brother Speedway Veto CompetitionBig Brother 8 - Dani wins the Power of Veto

The viewers were asked their opinions about hot topics in the house. There will be five heats at the Big Brother Speedway. In each heat you will be asked to answer which percentage of Big Brother fans answered in a certain way. After five heats, the winner will receive the Power of Veto.

Question 1: What percentage of those polled think Kail would make a good politician?
Answers: Jessica 13%, Zach 27%, Daniele 32%, Amber 45%, Jameka 45%, Dick 78%.
The correct answer was 19%. Dick was eliminated from the competition.

Question 2: What percentage of those polled think life in the Big Brother house is easy?
Answers: Daniele 34%, Jameka 45%, Amber 50%, Jessica 52%, Zach 62%.
The correct was 14%. Zach was eliminated from the competition.

Question 3: What percentage of those polled think that Dustin is a better boyfriend than Joe?
Answers: Daniele 34%, Amber 65%, Jameka 65%, Jessica 67%.
The correct answer was 47%. Jessica was eliminated from the competition.

Question 4: What percentage of those polled said they would rather have a beer with Nick than Mike?
Answers: Amber 60%, Daniele 83%, Jameka 87%.
The correct answer was 70%. Jameka was eliminated from the competition.

Question 5: What percentage of those polled said Zach was the sexiest bunny of all?
Answers: Daniele 46%, Amber 65%.
The correct answer was 35%. Amber was eliminated from the competition.

Daniele won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Dani wins the Power of VetoBig Brother 8 - Dani wins the Power of VetoBig Brother 8 - Dani wins the Power of Veto

The top two competitors in the veto competition earned a mystery trip out of the house. Daniele and Amber were taken to the diary room and informed that they will be boarding a private jet for New York City to be contestants on the game show “Power of 10” hosted by Drew Carey. Amber won $1,000 while on the show.

Veto Ceremony

Daniele used the Power of Veto on Amber. Daniele nominated Jen as the replacement nominee.

Big Brother 8 - Daniele nominates JenBig Brother 8 - Daniele nominates JenBig Brother 8 - Daniele nominates Jen

Eviction

Jen was evicted by a vote of 6-0*.

Votes to evict Jen (5): Amber, Dick, Eric, Zach and Jessica.
Votes to evict Jameka (0): None.

Jen received a penalty vote for breaking the food restriction rules while a have-not.

Big Brother 8 - Jen and JamekaBig Brother 8 - Jen is evictedBig Brother 8 - Jen with Julie Chen

HoH Competition - “Tanks For The Memories”

The houseguests sat above 350 gallon tanks of water. Questions were asked of the first five evicted houseguests, and it is up to the houseguest to figure out how they answered. If you answer correctly, you remain in the game. If you answer incorrectly, Jen will push the button that sends the houseguests plunging into the ice cold water. The last person standing will become the new HoH.

Question 1: Who did Joe say was most in need of a slop diet, A) Zach or B) Jameka?
Answer: A. Everyone answered correctly.

Question 2: Who did Carol say would do the worst in a spelling bee, A) Jessica or B) Amber?
Answer: A. Eric answered incorrectly and was eliminated from the competition.

Question 3: Given the choice between Jameka and Dick, who did Kail say she would give her bible to, A) Jameka or B) Dick?
Answer: B. Everyone answered incorrectly.

Question 4: Who did Nick say he would least like to see streaking, A) Eric or B) Zach?
Answer: B. Amber and Zach answered incorrectly and were eliminated from the competition.

Question 5: When asked to describe what movie their Big Brother experience was like, Kail said “Animal House” and Nick said “Love Actually”. Who said “Meet the Fockers”, A) Mike or B) Joe?
Answer: B. Dick answered incorrectly and was eliminated from the competition.

Jessica won HoH.

Big Brother 8 - Jessica Wins HoHBig Brother 8 - Jessica Wins HoH

Nomination Ceremony

Jessica nominated Amber and Zach for eviction.

Big Brother 8 - Amber nominatedBig Brother 8 - Jessica is HoHBig Brother 8 - Zach is nominated

Veto Competition - “Cat Scratch Veto”

Each houseguest will stand on their tree stump and the cat will utter a word or phrase. The word or phrase will be the answer to a riddle that can be found on a rat hidden in the swamp. You must find a rat that matches the answer and bring the rat to the hungry cat. If you are the last to bring him his meal, you will be eliminated. The last person standing will win the Power of Veto.

Big Brother 8 - Cat Scratch Veto - Eric wins the Power of VetoBig Brother 8 - Cat Scratch Veto - Eric wins the Power of Veto

Round 1: The answer to the riddle is Dustin.
Riddle: He was number six to go, enemy to one named Joe.
Riddle: Parading in his cape and crown, his eviction made him frown.
Jessica was the last to return and was eliminated from the competition.

Round 2: The answer to the riddle is slop.
Riddle: This concoction is crude, barely passes as food.
Riddle: Your outlook seems bleak when you eat this for a week.
Jameka was the last to return and was eliminated from the competition.

Round 3: The answer to the riddle is Nick.
Riddle: Who could know he would be the fourth to go?
Riddle: His heart rang like a bell for houseguest Daniele.
Daniele was the last to return and was eliminated from the competition.

Big Brother 8 - Cat Scratch Veto - Eric wins the Power of VetoBig Brother 8 - Cat Scratch Veto - Eric wins the Power of Veto

Round 4: The answer to the riddle is Jen.
Riddle: Big Brother thought it would be hard, but she loved to wear that unitard.
Riddle: She was HoH #2, and claimed her word was always true.
Zach was the last to answer and was eliminated from the competition.

Round 5: The answer to the riddle is veto.
Riddle: It may come as a shock. If you win this you’re off the block.
Amber was the last to answer and was eliminated from the competition.

Eric won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Cat Scratch Veto - Eric wins the Power of VetoBig Brother 8 - Cat Scratch Veto - Eric wins the Power of VetoBig Brother 8 - Cat Scratch Veto - Eric wins the Power of Veto

Veto Ceremony

Eric decided not to use the Power of Veto.

Big Brother 8 - Amber is nominatedBig Brother 8 - Eric wins PoVBig Brother 8 - Zach is nominated

Eviction

Amber was evicted by a vote of 3-1.

Votes to evict Amber (3): Eric, Dick and Daniele.
Votes to evict Zach (1): Jameka.

Big Brother 8 - Amber is evictedBig Brother 8 - Amber is evictedBig Brother 8 - Amber is evicted

HoH Competition - "Big Brother Tea Party"

Each houseguest is standing next to a teapot filled with 55 gallons of tea. They must transfer the tea to the tank at the end of their walkway as fast as they can, using a mini tea cup. As the liquid rises, so will the ball inside of the tank. The goal is to put enough tea into the tank that the ball rises high enough to get it out. The first houseguest to carry their silver ball to the finish line will become the new HoH.

There was a smaller container as well. Jessica announced that the first to fill that container would receive a phone call from home. Eric was the first to fill the smaller container. He gave the phone call to Jessica.

Zach won HoH.

Big Brother 8 - Evel DickBig Brother 8 - Zach wins HoHBig Brother 8 - Dani Donato

Big Brother 8 - Zach wins HoHBig Brother 8 - Zach wins HoHBig Brother 8 - Zach wins HoH

Nomination Ceremony

Zach nominated Jameka and Jessica for eviction.

Big Brother 8 - Jameka is nominatedBig Brother 8 - Zach is HoH Big Brother 8 - Jessica is nominated

Veto Competition - “Janelle-O-Vision”

Veto Players: Zach, Jameka, Jessica, Daniele, Dick and Eric.
Host: Janelle.

Big Brother 8 - Janelle hosts the veto competitionBig Brother 8 - Janelle hosts the veto competitionBig Brother 8 - Janelle hosts the veto competition

One at a time, the houseguests will take a seat in the pink chair. After they have spun for 60 seconds, they will make their way to the Janelle-O-Vision screen. They will then see a swirling puzzle that has two houseguests’ faces, and they must identify which two houseguests they are. They will then hit the button and a new puzzle will appear. The houseguests will have four minutes to answer as many as they can. The houseguest who correctly answers the most will win the Power of Veto.

Big Brother 8 - Dani wins the Power of VetoBig Brother 8 - Veto competition - Dick

Results: Daniele 7, Zach 6, Dick 4, Jessica 4, Eric 3, Jameka 2.

Daniele won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Dani wins the Power of Veto - JanelleBig Brother 8 - Dani wins the Power of Veto - JanelleBig Brother 8 - Dani wins the Power of Veto

Veto Ceremony

Daniele decided not to use the Power of Veto.

Big Brother 8 - Jameka is nominatedBig Brother 8 - Dani won the Power of VetoBig Brother 8 - Jessica is nominated

Eviction

Jessica was evicted by a vote of 2-1.

Votes to evict Jessica (2): Dick and Daniele.
Votes to evict Jameka (1): Eric.

Big Brother 8 - Jessica is evictedBig Brother 8 - Jessica is evictedBig Brother 8 - Jessica is evicted

Fast Forward

HoH Competition - “Before Or After?”

Julie will name two events that took place this summer. The houseguests must decide which came before and which came after the other. There will be 8 questions. The houseguest with the highest number of correct answers will become the new HoH.

Big Brother 8 - Dick wins HoH

Question 1: Did Jen cry over her memory wall picture before or after Amber cried over her first eviction nomination?
Answer: Before. Everyone answered correctly.

Question 2: Did Amber handcuff herself to Kail before or after Joe tasted an anchovy and cabbage pie?
Answer: After. Everyone answered correctly.

Question 3: Did Jameka say “I actually want my actions to be aligned with my words” before or after Nick shaved his head?
Answer: Before. Daniele answered correctly.

Question 4: Did I ask Dustin a viewer question about his grey t-shirt before or after I asked Jameka if she would still give up the five HoH competitions if she could go back and do it again?
Answer: After. Dick and Eric answered correctly.

Big Brother 8 - Dick wins HoHBig Brother 8 - Dick wins HoH

Question 5: Did Jen say during a nomination ceremony that the house would be a happier place without negative vibes before or after she wore a red unitard?
Answer: Before. Daniele and Eric answered correctly.

Question 6: Did Amber and Dustin win lobster tails for the house before or after Zach went streaking across the backyard to the pool?
Answer: Before. Dick and Eric answered correctly.

Question 7: Did Jen win her second Power of Veto before or after the houseguests witness a plane flying a banner over the backyard?
Answer: After. Dick and Daniele answered correctly.

Question 8: During the veto meeting, did Amber say my journey has been an amazing journey before or after she said obviously no one wants to be up in this chair, it’s a crappy feeling?
Answer: Before. Dick answered correctly.

Results: Dick 6, Daniele 5, Eric 5.

Dick won HoH.

Big Brother 8 - Dick wins HoHBig Brother 8 - Dick wins HoH

Nomination Ceremony

Dick nominated Eric and Jameka for eviction.

Big Brother 8 - Dick nominates EricBig Brother 8 - Dick wins HoHBig Brother 8 - Dick nominates Jameka

Veto Competition - “Niagara Balls”

More than 5000 rubber balls will pour down in the backyard. The houseguests must collect only the green balls and stack them in their clear tube. The first houseguest to fill their tube with eight green balls and press the button on their podium wins the Power of Veto.

Big Brother 8 - Zach wins the Power of VetoBig Brother 8 - Zach wins the Power of VetoBig Brother 8 - Zach wins the Power of Veto

Zach won the Power of Veto.

Big Brother 8 - Zach wins the Power of VetoBig Brother 8 - Zach wins the Power of VetoBig Brother 8 - Zach wins the Power of Veto

Veto Ceremony

Zach decided not to use the Power of Veto.

Big Brother 8 - Eric Stein is nominated for evictionBig Brother 8 - ZachBig Brother 8 - Jameka is nominated for eviction

Eviction

Eric was evicted by a vote of 2-0.

Votes to evict Eric (2): Zach and Daniele.
Votes to evict Jameka (0): None.

Big Brother 8 - Eric Stein is evictedBig Brother 8 - Eric Stein is evictedBig Brother 8 - Eric Stein is evicted

HoH Competition - “Picture This"

The memory wall pictures changed from the houseguests’ photos to photos from competitions this season. The houseguest will be asked a series of questions about the photos. If you answer correctly, you will take one step up the platform. The first person to answer seven questions correctly and stand atop the platform will become the new HoH.

Question 1: In the picture of “For Those About To Slop”, how many black guitars are standing upright in their guitar stand?
Answers: Zach 1, Jameka 2, Daniele 4.
The correct answer was 1.

Question 2: How many houseguests are not wearing bunny suits in the picture of “Let’s Make A Duel”?
Answers: Daniele 5, Jameka 5, Zach 5.
The correct answer was 5.

Question 3: In the picture of “Name That Pie”, what was the blue team’s score?
Answers: Daniele 6, Jameka 6, Zach 6.
The correct answer was 6.

Question 4: In the picture of the competition known as “Shot For Shot”, what colour is Dustin’s shirt?
Answers: Daniele - Blue, Jameka - Grey, Zach - Blue.
The correct answer was blue.

Question 5: In the picture of “Cutthroat Christmas”, how many houseguests were wearing sunglasses?
Answers: Jameka 1, Zach 3, Daniele 4.
The correct answer was 4.

Question 6: Who is wearing a bowtie in the picture of the competition “The Mad Hatter”?
Answers: Daniele - Mike, Jameka - Mike, Zach - Mike.
The correct answer was Mike.

Question 7: In the picture of the “Humpty Scramble”, how many swirl mats can be seen reflected in the window?
Answers: Daniele - 2, Jameka - 2, Zach - 2.
The correct answer was 2.

Question 8: Are there any rats in the cage of the picture of “Cat Scratch Veto”?
Answers: Daniele - No, Jameka - No, Zach - No.

Tiebreaker Question: What was the total number of houseguests in the 13 competition pictures on the memory wall?
Answers: Daniele 58, Zach 59.
The correct answer was 69.

Zach won HoH.

Big Brother 8 - Zach wins HoHBig Brother 8 - Zach wins HoHBig Brother 8 - Zach wins HoH

Nomination Ceremony

Zach nominated Daniele and Dick for eviction.

Big Brother 8 - Dani Donato nominatedBig Brother 8 - Zach HoHBig Brother 8 - Dick Donato nominated

Veto Competition - “Big Brother Decoder”

Veto Players: Daniele, Dick, Jameka and Zach.

On the board are a series of clues that correspond to an evicted houseguest. You must put the face of the houseguest on the board that corresponds to the two clues around it. Each face can go in only one spot.

Once the face is on the board you must spin the wheel to find the corresponding number. The numbers will answer the question of how many seconds they have been in the Big Brother house. The first person to complete it will win the Power of Veto.

Daniele won the Power of Veto.

Veto Ceremony

Daniele used the Power of Veto on Dick. Zach nominated Jameka as the replacement nominee.

Big Brother 8 - Dani wins the Power of Veto

Eviction

Jameka was evicted by a vote of 1-0. Dick cast the sole vote to evict.

Big Brother 8 - Jameka is evictedBig Brother 8 - Jameka is evictedBig Brother 8 - Jameka is evicted

Final HoH Competition - Part 1 - “The Bunny Hop”

Julie instructed the houseguests to hop on to one of the carrots and keep at least one hand on the key above them at all times. She then told the houseguests that they must dodge the rabbit by hopping over it each time he ran past them. The houseguests are eliminated from the competition if they let go of their key, fall or stop the rabbit from moving forward. The last houseguest standing will win Part 1 of the Final HoH competition.

Big Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach winsBig Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach winsBig Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach wins

Order to drop out of the competition: Daniele (2 hours 47 minutes), Dick (7 hours 32 minutes).

Big Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach winsBig Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach winsBig Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach wins

Zach won Part 1 of the Final HoH competition. Zach advanced to Part 3 of the Final HoH competition.

Big Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach winsBig Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach winsBig Brother 8 - Bunny Hop endurance competition - Zach wins

Final HoH Competition - Part 2 - “Chain Of Command”

Before the houseguests are two tanks. In one tank are the pieces to the puzzle. In one tank are the pieces to a puzzle. The pieces must be collected and brought to the other tank, where the red line must be assembled in the order that the houseguests held Head of Household. The person to do so in the shortest amount of time will win Part 2 of the Final HoH competition.

Big Brother 8 - Final HoH competition - Dani

Results: Dick 12:48, Daniele 24:09.

Dick won Part 2 of the Final HoH competition. Dick advanced to Part 3 of the Final HoH competition.

Big Brother 8 - Final HoH competition - DaniBig Brother 8 - Final HoH competition - DaniBig Brother 8 - Final HoH competition - Dick

Big Brother 8 - Final HoH competition - DickBig Brother 8 - Final HoH competition - Dick

Final HoH Competition - Part 3

Julie will read the beginning of statements made by each of the six members of the Big Brother 8 jury while they were at the jury house. She will then give two choices of possible endings. It’s up to the houseguests to decide how the juror finished the statement. The houseguest with the most points at the end of six rounds will become the final HoH of the season.

Big Brother 8 - Dick wins the Final HoH CompetitionBig Brother 8 - Dick wins the Final HoH Competition

Question 1: Amber said The moment in the house that irritated me the most was A) when Jen cried about her picture or B) being handcuffed to Kail?
Answer: A. Dick answered correctly.

Question 2: Jen said the strongest competitor in the house was A) Daniele or B) myself?
Answer: B. Dick and Zach answered incorrectly.

Question 3: Jameka said the fatal error I made in the house was A) saving Jen with the veto or B) not looking out for myself earlier?
Answer: B. Dick and Zach answered correctly.

Big Brother 8 - Dick wins the Final HoH Competition

Question 4: Dustin said the most shocking moment in the house was when A) I was evicted or B) Amber went off on Eric?
Answer: B. Dick and Zach answered incorrectly.

Question 5: Eric said the funniest moment in the house this summer was A) when Jameka told Dick that his momma was a bitch or B) when Jen said I will now perform eating?
Answer: A. Dick and Zach answered correctly.

Question 6: Jessica said the person whose gameplay I respected most was A) my own or B) Eric’s?
Answer: A. Dick and Zach answered incorrectly.

Results: Dick 3, Zach 2.

Dick won HoH.

Big Brother 8 - Dick wins the Final HoH CompetitionBig Brother 8 - Dick wins the Final HoH Competition

Eviction

Zach was evicted by a vote of 1-0. Dick cast the sole vote to evict.

Big Brother 8 - Zach is evictedBig Brother 8 - Zach is evictedBig Brother 8 - Zach is evicted

Jury Vote

Big Brother 8 - Dani DonatoBig Brother 8 JuryBig Brother 8 - Dick Donato wins

Eric voted for DICK
Jameka voted for DANIELE
Dustin voted for DICK
Jen voted for DANIELE
Zach voted for DICK
Amber voted for DICK
Jessica voted for DICK

Big Brother 8 - Dani and Dick DonatoBig Brother 8 JuryDick Donato wins Big Brother 8

Dick won Big Brother 8 by a vote of 5-2.

Dick won the $500,000 grand prize. Daniele won the $50,000 prize as runner up.

Dick Donato wins Big Brother 8Dick Donato wins Big Brother 8Dick Donato wins Big Brother 8